Wolpop Owee: Le Motat / Gijsjaradijsja / Gespuys / HastaLaGusto

dinsdag 15 augustus 2023
20:00 uur

Wolpop staat deze owee in het teken van Nederpop. Maar liefst vier acts gaan Wolbodo omtoveren tot een mini-festival. Gratis toegang.

Posterontwerp: Vierra Lanza

Le Motat

Vernoemd naar een dier dat onder de categorie nachtvlinder valt, is LE MOTAT (A.K.A. The Guilty Pleaser) een act voor precies dat soort mensen: nachtbrakers. Ergens in een donkere steeg van het straatje Doe Maar en Ton Lebbink, schrijft en produceert de Rotterdammer eigenzinnige Nederlandstalige popsongs, en geeft hij performances die bewust een beetje ontregelend zijn.

Nadat hij je zojuist op het verkeerde been heeft gezet met een absurdistisch nummer over ‘Karton’ sta je vervolgens allemaal mee te zingen met nummers zoals ‘De Mat’, ‘1 Uurtje Verliefd’ of ‘Naar de Klote’. Immers, als alles toch al ‘Naar de Klote’ gaat, kan je maar beter samen gaan.

Gijsjaradijsja

Gijsjaradijsja maakt filmpjes en liedjes. Vroeger (echt vroeger) waren het pokemonfilmpjes gemaakt met paint en windows moviemaker, tegenwoordig is hij een band begonnnen en daarmee maakt hij punk/electro/kleinkunst met extentiële Nederlandstalige teksten.

Gespuys

Gloednieuwe Delftse alt-pop band. Ze scoorden al een kleine hit met hun nummer Inter-Minus-Net. Sterke, poëtische teksten worden gecombineerd met stevige beats, synths en gitaren.

Hasta la Gusto

Er is betere manier om de nacht in te gaan dan door uitzinnig te dansen op Italo disco. Dit is tevens een tip voor de dresscode.

Sponsoren

Dit evenement wordt gesponsord door Music Support Zuid Holland en Fonds 1818.

Locatie

Dit evenement vond plaats op Sociëteit Novum.

Verwersdijk 102
2611 NK, Delft

015 212 15 16